Workshop Honinganalyse op 3 september 2022.

Op 3 september organiseert de NCvB in Leusden van 10:00 tot 17:00 uur een workshop Honinganalyse.
U maakt kennis met de analyseprotocollen en leert meten; watergehalte, glucose, HMF, glucose-oxidase, Katalasescreening, PH, EC, Optische rotatie, en eiwitgehalte.
De ontwikkelingen op het gebied van (bewuste) vervalsingen, slechte kwaliteit, verkeerde 'etiket' informatie staan niet stil en het vergt kennis en kunde op het gebied van chemische en fysische analyse om deze ongewenste situaties te ontdekken. Wat is het vochtpercentage en hoe lang is deze honing houdbaar? Is de honing verhit, lang bewaard, oud en wat is het HMF gehalte? Komt de honing van een imker uit de Benelux of is de honing geïmporteerd? Is de honing een bloemenhoning (met een bepaald soort) of is deze vervalst met siroop of suiker? Klopt het etiket met de wettelijke voorschriften en komt het overeen met de inhoud van de honing?
De NCvB kiest voor inhoudelijke kwaliteit en professionaliteit en zet zich in om een positieve verandering teweeg te brengen onder met imkers en bijenhouders, vakhandels en verenigingen, bedrijven en organisaties in Nederland, België, en Luxemburg op het gebied van honing en overige bijenproducten.
De workshop honinganalyse is een aanvulling voor reeds afgestudeerde keurmeesters die nog geen ervaring en kennis hebben opgedaan met de apparatuur en methodiek. Ook imkers en bijenhouders die interesse hebben in de kwaliteit van honing en een verdiepingsslag wensen is deze workshop uitermate geschikt. Tijdens deze workshop wordt u de theoretische onderbouwing en praktische uitvoering geleerd op imkerniveau. In de ochtend vindt een theoretische gedeelte plaats en in de middag gaat u zelf aan de slag met uw meegebrachte honing.
De workshop is inclusief lesboek, protocollenboek, hand out en lunch, en voor de apparatuur wordt gezorgd. Docent is dhr. Arie Kreike.
Locatie: Groot Zandbrink, Postweg 2 te Leusden.
Aanmelden kan via Bijen@bijenproducten.com of onze website www.bijenproducten.com


Meer nieuws...