Overleg LNV-IO over kastregistratie

Woensdag 8 februari hebben ambtenaren van het team Diergezondheid & Antibioticabeleid van LNV en het ImkersOverleg voor het eerst met elkaar gesproken over kastregistratie. Het was een prettig gesprek,waarin we veel informatie hebben uitgewisseld.

Als ImkersOverleg hebben wij aangegeven dat er enige weerstand is in de sector m.b.t. de registratieverplichting vanuit de Diergezondheidsverordening en dat het onze wens is dat het zo eenvoudig mogelijk wordt gemaakt om te kunnen voldoen aan de regelgeving, waarbij de kosten en administratieve lasten zo laag mogelijk worden gehouden.

Ons werd medegedeeld dat imkers die importeren of exporteren al per 1 maart een UBN (Uniek Bedrijfsnummer) moeten hebben. Dat is een vereiste van de Europese Commissie, waarbij ook de mensen van LNV verrast zijn over de timing van de Europese Commissie.

Omdat vooral sommige beroepsimkers en bestuivingsimkers activiteiten verrichten op het gebied van import en export hebben wij gevraagd het snel mogelijk te maken om via de website van RVO een UBN aan te vragen. Dat is gelukt; volg hiervoor de stappen uit de bijlage <hier is genoemde bijlage te downloaden>.


Meer nieuws...