Benodigdheden voor de imkerStarterpakket

Bijenhouden kost net als iedere hobby geld. Hoeveel dat hangt er van af hoe u te werk gaat. Als beginnende imker heeft u een basis uitrusting nodig. Denk hierbij aan een imkerjack/kap, handschoenen, een berooker (pijp of balg), bijbehorend tabak, een kastbijtel of ramenlichter en een veker van veren of kunstof. Deze matialen zijn veelal verkrijgbaar in een startpakket bij de imkervakhandel en de prijzen beginnen bij €60,00.

Naast een basis uitrusting is het aan te raden een basiscursus te volgen bij één van onze afdelingen. De kosten varieren tussen €100 en €150.

Tijdens de cursus krijgt u uw eerste bijevolkje gratis. Veelal kunt u tijdelijk wel een kast lenen van de afdeling of een collega imker. Zo kunt u eerst ervaren of het imkeren u bevalt zonder dat u direct een kast moet schappen.

Wanneer u er aan toe bent om een kast aan te schaffen kunt u er voor kiezen om deze via www.marktplaats.nl tweedehands of nieuw via één van de imkervakhandels aan te schaffen. Een bijenkast bestaat uit verschillende varianten. Laat u van te voren goed informeren zodat u een passende bijenkast aanschaft. Een goed onderhouden bijenkast gaat bijna een leven lang mee. Het prijs verschil tussen nieuw en tweedehands is dan ook zeker de overweging waard. De prijzen van nieuwe kasten verschillen door het type, de grootte en het materiaal. Zijn zijn er simplexkasten van vurenhout vanaf €125,00 en gaat de red ceder uitvoering al snel door €200,-.

Naast bovengenoemde materialen is het aan te raden om veel over uw nieuwe hobby te lezen. Er zijn veel verschillende boeken verkrijgbaar bij de imkervakhandel. 

Het is aan te raden om u goed te verdiepen en te laten informeren over de benodigdheden. 

Onze docenten, afdelingen en partners helpen u graag op weg.

Kijk voor de imkervakhandel op:

 

www.bijenhuis.nl

www.dewerkbij.nl

www.imkershop.nl

www.bijdaan.nl

www.immenhof.nl

www.honingmagazijn.nl

www.kwekerijlandjuweel.nl

www.holtermann.de