BLOEMENZAADACTIE IS GESLOTEN. ER KAN IN 2023 GEEN BLOEMENZAAD MEER BESTELD WORDEN.

Bloemen zaaien geeft dubbele vreugde 2023

In 2023 starten we weer een bloemenzaadactie op.


Het  bestuur van Imkers Nederland stelt net zoals in voorgaande jaren 5 kg Honingplantenmengsel gratis ter beschikking aan al haar afdelingen; dit gratis zaad wordt niet toegezonden, maar kan worden meegenomen na afloop van de voorjaarsvergadering van Imkers Nederland op 4 maart 2023. Daarnaast kunnen de afdelingen en individuele leden extra zaad bestellen, dat tegen de kostprijs wordt aangeboden. Het zaad is te bestellen in verpakkingen van 1 kg, 5 kg en 10 kg. Er kan gekozen worden voor Honingplantenmengsel (€ 12,50 per kilo) en Tübinger mengsel (€ 11,00 per kilo). De samenstelling van de verschillende mengsels vind je HIER.

 Bestellen kan op twee manieren: 

  1. Het bestuur van een afdeling inventariseert onder haar leden wie bloemenzaad wil bestellen, de totaalbestelling wordt door de afdeling gedaan, betaald (via iDeal) en meegenomen na afloop van de voorjaarsvergadering van Imkers Nederland, waarna de afdeling het bestelde zaad verdeelt onder haar leden. Op deze manier zijn er geen verzendkosten verschuldigd.
    Afdelingen kunnen het zaad bestellen via imkersnederland.nl/bestellen-afdeling. 
  1. Individuele leden kunnen een bestelling plaatsen, die per pakketpost naar het adres van het lid zal worden verzonden. De verzendkosten komen voor rekening van de besteller.
    1. Verzendkosten 1 kg en 5 kg (inclusief verpakking): € 6,75
    2. Verzendkosten 10 kg (inclusief verpakking): € 9,75
    3. Het zaad kan worden besteld via imkersnederland.nl/bestellen-individueel

Bestellingen moeten uiterlijk 10 februari binnen zijn.

Er is dit jaar nog een derde manier om het bloemenzaad te verkrijgen:

In het kader van de bloemenzaad-actie kunnen leden ook tijdens de studiedag op 4 februari bloemenzaad kopen. Voor de afdelingen is 5 kg Honingplantenmengsel gratis beschikbaar; dit gratis bloemenzaad voor de afdeling kan ook tijdens de studiedag meegenomen worden. Als een afdeling dit wil, meld dit dan voor 2 februari per e-mail aan Peter Arts (peter.arts@imkersnederland.nl) onder vermelding van je naam en de naam van de afdeling waarvoor je het zaad wilt meenemen.

Voor vragen of nadere informatie over de bloemenzaadactie kunt u contact opnemen met: peter.arts@imkersnederland.nl