Samen met schrijver Lei Hensels brengt Imkers Nederland het boek “Bloeiend Leven” uit!

Bestel hier het boek!

Voor hun voortbestaan zijn talloze planten op bijen aangewezen en omgekeerd kunnen bijen niet zonder planten. Planten leveren namelijk het voedsel voor bijen: nectar en stuifmeel.

Bloeiend leven


Terwijl bijen dat voedsel verzamelen, zorgen ze tegelijkertijd voor bestuiving -en dus bevruchting- van de bloemen die zij bezoeken. Zo verzorgen bijen het voorbestaan van heel veel plantensoorten waarvan de zaden en vruchten dan weer voedsel zijn voor mens en dier.

In ‘Bloeiend leven’ wordt de nadruk gelegd op zowel de nutswaarde van de plant voor de bijen en andere insecten als ook de waarde van de bijen voor de planten. Biodiversiteit en ecologie in brede zin.

Dit boek is in de eerste plaats bedoeld voor imkers en tuinders. Daarnaast is er informatie in verwerkt om tot leerboek te dienen voor drachtplantencursussen en bestuivingscursussen.

Maar ook voor alle natuurliefhebbers is dit boek een bron van informatie.

Zeker ook voor instanties zoals Staatsbosbeheer, beheerders van natuurterreinen, plantsoendiensten en domeinen, cultuurmaatschappijen, boomkwekerijen en hoveniersbedrijven die een gericht aanplantbeleid moeten uitstippelen waardoor de relatie bijen - planten in beider voordeel wordt bevorderd.

Het rijk geïllustreerde en 320 pagina’s tellende boek is onmisbaar voor elke teler, imker en liefhebber.

Het boek is hier te bestellen voor €29,50 of verkrijgbaar bij uw boekhandel of imkervakhandel.

Wanneer u het boek op deze site bestelt, betaalt u geen verzendkosten!

Bloeiend leven 2