Imkerijdagen Fort Sabina Heijningen dag 2

Zondag 10 juli

Open Imkerdagen op Fort Sabina 2022

Wij zijn een zeer enthousiaste groep imkervrienden en vriendinnen, leden van de landelijke verenigingen NBV en Imkers Nederland en ook leden de Belgische imkerbond ,genaamd BIJENVRIENDENCLUB BEE-FRIENDS. Wij  hebben weer het plan opgevat om tijdens de landelijke open imkerijdagen, die gehouden worden op 09 en 10 juli,  voor de 2e maal een groot bijen evenement in te richten op het terrein van Fort Sabina in Heijningen. Hier hebben ook verschillende bijenvolken hun vaste staanplaats.

Wat is er zoal te beleven:     Wij organiseren op gezette tijden een bezoek aan de daar actieve bijenstand op het terrein.

Op het grote ingerichte evenemententerrein kunt U de verschillende , ook bijzondere bijenwoningen  bekijken, er zijn gereedschappen waar we mee in de bijenkasten werken.

Het honing slingeren laten we zien door de opstelling van de diverse attributen zoals de slinger en de rijpingsvaten, ontzegelvorken, roerders en andere hulpmiddelen

Bijenwas hoe en wat: Zo is er een stoomwassmelter en een bijenwaspers om bijenraatvellen te maken. Over de verschillende bijenproducten zoals propolis, stuifmeel en ook koninginnenbrij kunnen we je alles vertellen en ook laten zien. Je mag er zelfs een was kaarsje rollen.

Zeker niet vergeten om de verschillende honingsoorten van de diverse leden te proeven en te kopen .

Ook aan de kleintjes hebben we gedacht, zij kunnen op de foto, compleet in een imkersoutfit in de bijenfotoshoot. Door de fotograaf  of je doet het gewoon zelf.

Ze mogen zelf de honingslinger bedienen, boter-kaas en eieren spelen op een bijenplank, ze kunnen het bijenkegelspel spelen of gewoon een bijenpuzzel oplossen.

Maar ook een kleurplaat kleuren, en hiervoor hebben wij enkele heel mooie prijzen beschikbaar.  Zij kunnen mee schilderen op een kleurplaat van 1.00 x1.00 meter.

Op het grote TV scherm draaien we diverse bijen documentaires en ook de film “De bij en wij”

En natuurlijk HONINGKOEKHAPPEN en honingsnoepjes uit de bijendraaischijf. Bij het bezoek aan de bijenstand hebben we voor de kinderen verrekijkers beschikbaar zodat ze op een veilige manier op de vliegplank kunnen kijken.

De cadeauwinkel van het fort is ook op het terrein voor de verkoop van de exclusieve  FORTHONING, het beroemde ZAADBOMMEN pakket en nog veel meer.

Na het bezoek bij ons wandel je eens over het Fort, het is echt de moeite waard of eet en drink iets op het grote super gezellige en terras van de Kletsmajoor.

 Kortom zet 09 en 10 juli in de agenda, we zijn open van 11.00 uur tot 16.00 uur en de toegang bij ons en op het Fort is gratis. Maar een gift in het giftenraat is altijd welkom.

Namens Bijenvriendenclub BEE-FRIENDS bedankt voor de aandacht en tot dan.

VERDERE INFO OP:

https://www.facebook.com/Open-Imkerijdagen-2022-op-Fort-Sabina-109329698036342

Door de inlevering van jou  persoonlijke uitnodiging ( ook nog tijdens de dagen beschikbaar) maak je ook nog eens kans op een van de drie

SUPER BIJEN VERRASSING EN VERWENPAKKETTEN.


Verder op de agenda...
Mei 2022
Juni 2022
Juli 2022
zaterdag 9 juli
Oktober 2022
zaterdag 22 oktober
Februari 2023
zaterdag 4 februari
zaterdag 25 februari
Maart 2023