Bijenmarkt Uddel 2023

Zaterdag 8 juli

Jaarlijks wordt de bekende Bijenmarkt in Uddel georganiseerd op de tweede zaterdag in juli, in 2023 voor de 40ste keer, een jubileum. Voor de Bijenmarkt worden de marktkramen geplaatst op het evenemententerrein bij het dorpshuis Het Blanke Schot aan de Garderenseweg 33.

De Bijenmarkt begint om 9:00 uur met de keuring van door imkers aangeleverde bijenvolken; het is ook mogelijk bijenvolken te kopen (aanleveren van de te keuren of te verkopen volken is mogelijk op vrijdagavond en op zaterdagochtend tussen 07:00 en 09:00 uur). In verband met het jubileum van de Bijenmarkt wordt ingezet op een groot aantal bijenvolken.

Op de Bijenmarkt worden de bezoekers geïnformeerd over de leefwijze van een bijenvolk met behulp van demonstratiekasten en over het belang van bijen voor de natuurlijke omgeving, met name voor de noodzakelijke bestuiving van gewassen, waarmee ook een groot economisch belang gediend wordt.

Op de Bijenmarkt worden uiteraard ook imkermaterialen en bijenproducten aangeboden en er wordt informatie gegeven over cursussen bijenhouden, die jaarlijks door De Vierkant Korf georganiseerd worden.

De markt bestaat uit circa 60 marktkramen, die verhuurd worden aan regionale ondernemers, die hun waar op de Bijenmarkt aan de man brengen. De kraamhouders worden geselecteerd op natuurvriendelijke en duurzame producten. Een deel van de marktkramen wordt ter beschikking gesteld aan beoefenaars van "oude beroepen", hetgeen bijdraagt aan het levend houden van kennis van het traditionele handwerk.

Daarnaast wordt vooral voor de jeugdige bezoekers een aantal attracties op de markt geplaatst zoals een reuze sjoelbak, een stormbaan en een skelterbaan. Ook de inwendige mens komt aan zijn trekken bij de viskraam, de oliebollenkraam en natuurlijk in het dorpshuis naast het evenemententerrein, waar drank en versnaperingen te koop zijn.

De bijenmarkt sluit om 15:00 uur.

 

 


Verder op de agenda...
Juli 2023
September 2023
donderdag 28 september
Oktober 2023
November 2023