Bijenmarkt Uddel 2022

Zaterdag 9 juli

Jaarlijks wordt de Bijenmarkt in Uddel georganiseerd op de tweede zaterdag in juli, in 2022 voor de 39ste keer. Voor de Bijenmarkt worden de marktkramen geplaatst op het evenemententerrein bij het dorpshuis Het Blanke Schot aan de Garderenseweg 33.

De bijenmarkt begint om 8:00 uur met de keuring van door imkers aangeleverde bijenvolken; het is ook mogelijk bijenvolken te kopen (aanleveren van de te keuren of te verkopen volken is mogelijk op vrijdagavond en op zaterdagochtend tussen 06:00 en 08:00 uur).

Op de bijenmarkt worden de bezoekers geïnformeerd over de leefwijze van een bijenvolk met behulp van demonstratiekasten en over het belang van bijen voor de natuurlijke omgeving, met name voor de noodzakelijke bestuiving van gewassen, waarmee ook een groot economisch belang gediend wordt.

Op de Bijenmarkt worden uiteraard ook bijenproducten (waaronder diverse soorten honing) aangeboden en er wordt informatie gegeven over cursussen bijenhouden, die jaarlijks door De Vierkant Korf georganiseerd worden.

De markt bestaat uit circa 60 marktkramen, die verhuurd worden aan regionale ondernemers, die hun waar op de Bijenmarkt aan de man brengen. De kraamhouders worden geselecteerd op natuurvriendelijke en duurzame producten. Een deel van de marktkramen wordt ter beschikking gesteld aan beoefenaars van "oude beroepen", hetgeen bijdraagt aan het levend houden van kennis van het traditionele handwerk.

Daarnaast wordt vooral voor de jeugdige bezoekers een aantal attracties op de markt geplaatst zoals een reuze sjoelbak, een stormbaan en een skelterbaan. Ook de inwendige mens komt aan zijn trekken bij de viskraam, de oliebollenkraam en natuurlijk in het dorpshuis naast het evenemententerrein, waar drank en versnaperingen te koop zijn.

De bijenmarkt sluit om 15:00 uur.

 

 


Verder op de agenda...
Mei 2022
Juni 2022
Juli 2022
Oktober 2022
zaterdag 22 oktober
Februari 2023
zaterdag 4 februari
zaterdag 25 februari
Maart 2023